Eisen rijbewijs

Om uiteindelijk aan de eisen, voor het behalen van je rijbewijs, te voldoen moet je twee examens voldoende hebben afgelegd: het theorie examen en het praktijk examen.

 

Theorie

Dit examen bestaat uit 2 gedeeltes: een gedeelte gevaarherkenning (25 vragen) en een gedeelte reglementen (40 vragen). In het gedeelte gevaarherkenning moet je 13 vragen goed beantwoorden om voldoende te scoren en bij de reglementen moeten er 35 vragen goed worden beantwoord voor voldoende.

 

Praktijk

Wanneer je er klaar voor bent, ga je het praktijkexamen afleggen. Dit examen bestaat uit gedeeltes: een gedeelte zelfstandig route rijden (hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden, bijvoorbeeld het navigatiesysteem) en een gedeelte opgedragen route door een examinator. Daarnaast moet je 2 zogenaamde bijzondere manoeuvres uitvoeren, bijvoorbeeld de auto ergens parkeren en verder zal er een situatiebevraging plaatsvinden om het verkeersinzicht te testen.

 

Verder kun je ook een Tussentijdse Toets afleggen.  Dit is geen verplichting, maar dit kan worden geadviseerd. Deze toets kan vrijstelling opleveren, op het praktijkexamen, voor de bijzondere manoeuvres. Hierover zal je nadere uitleg ontvangen van de instructeur.

 

Voordat wij het praktijkexamen kunnen aanvragen moet je Remco van Soelen hiervoor machtigen.